9 Ocak 2012 Pazartesi

Otuz Yaşa Mektuplar




Maceracı ol, sevgili gençliğim...

Kendin için macera şudur: Meslekte ve yaşamda büyük bir maceranın
içinde olduğun duygusuna sahip olmalısın. Aşk konusunda geniş ufuklar,
bir anlayış, büyük bir insan sevgisi sana egemen olmalı... İnsan mutlaka
kendine erkenden bir “macera hediye etme” şansını yaratmalıdır.
Bir insanın yaptığı güzel işler ve yapmayıp ertelediği işler, yaşanmamış
aşklar ileriki yaşlarda insanın içinde bir burukluk olarak kalabiliyor. Toparlayacak
olursam derim ki: “Sakın ha iş ve aşk konusunda hiçbir şeyi
erteleme...”

Ali Poyrazoğlu


Meri İstiroti başarılı iş insanlarını 30’lu yaşlarına geri götürdü. Ortaya çıkan mesajları kendi kaleminden derledi. “Otuz Yaşa Mektuplar” değerli iş insanlarının 30 yaşındaki kendilerine yazdıkları mektupları içeriyor. Gençleri, rol modelleri ile buluşturma misyonu taşıyan kitap; aynı zamanda, satışından elde edilecek gelirle sağlık bilimlerinde okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere de burs imkanı sağlıyor.

Meri İstiroti’nin kaleme aldığı Doğan Kitap’tan çıkan “Otuz Yaşa Mektuplar” D&R’larda okurlarıyla buluşmak üzere raflardaki yerini alırken İstiroti, eserin amacını şöyle tanımlıyor: “Amacım, günümüzün farklı değer yargılarıyla büyüyen, daha yüzeysel ve maddi değerlere erişmenin içsel derinliğe ulaşmaktan daha baskın olduğu gençliğimize “mentorlük” yapabilecek çok değerli şahsiyetleri yanı başlarına getirebilmekti. Her birinin yaşam serüvenlerini ve kendi gençliklerine yazdıkları mektupları okurken okuyucuların geleceklerini aydınlatabilmeyi arzuladım.”

“Otuz Yaşa Mektuplar” da her biri kendi mesleklerinde seçkin 44 isim, 30’lu yaşlarına geri dönüyor ve yaşadıkları tecrübelerle gençlere sesleniyor. Tiyatrocu, iş adamı, müzisyen, din adamı vb. farklı meslekten, farklı dinden, farklı kuşaktan ve farklı geçmişten 44 ayrı renk, bu eserde aynı çatı altında toplanıyor. Kimisi “keşke”leriyle, kimisi “iyiki”leriyle hem geçmişlerini yad ediyor, hem de kendilerini keşfetmenin keyfini yaşıyor ve yaşatıyor.

Bugünkü aklım olsaydı çok daha farklı davranırdım” dediğiniz olur mu? Bu kitapta; yaşanan çok değerli tecrübeler, kazanılmış başarılar, üst noktalara ulaşmak için yapılmış hatalar var... Kendi başımıza gelmese bile bu tecrübeleri okuyarak, hayat yolumuzu bir miktar daha bilinçli kat edebiliriz.

1 yorum:

  1. Herkese merhabalar

    Arkadaşlar duydunuz mu? bilmiyorum ama Otuz Yaşa Mektuplar'ın facebook sayfası açılmış. Linki de şöyle:

    http://www.facebook.com/OtuzYasaMektuplar

    YanıtlaSil