6 Ekim 2009 Salı

Ulusal Basın


Yıllar önce giriştiğimiz Kürke Hayır Platformu ile "ulusal basına nasıl sızılır, bir konu nasıl ilgi odağı haline getirilir?" gibi soruları büyük oranda kafamızda çözdük.

Bu populist çirkeflikle bir saat önce yazmaya başladığınız bir siteyi bir anda proletaryanın takip ettiği basın birimlerine anında yayabilirsiniz.

Ama ben zor olanı başarıp (tanrım gülsem mi?) elit düzen kölesi Ezgi Hanım' ın önemli (evet güliciiim) yayın organı Alternatif-İstanbul' da kendimden söz ettirmiş bulunmaktayım.

Kendisinin değerli cümlelerinden ben;


Unutkanlığı ile bizlerin takdirini ve sinirini kazanan Ozanfendi, kültür haberleri ile yoğurduğu ve birbirinden şık fotoğraflarıyla renklendirdiği kişisel portfolyosunun ve kişisel blogunun yıllık sadece 15 lira olan bedelini ödemeyi de unutunca, bütün girdiler ve görseller uçmuş ve elinde bomboş, simsiyah bir sayfa kalmış.

İstanbul derin uykudayken gerçekleşen bu elim olaydan sonra yüzümüze bakacak hali olmadığından kendine parasını ödemesi gerekmeyen bir blog açmış. İtiraf etmeliyim ki, ilk blogu vergi memuru Hüsamettin Bey'in kişisel webg günlüğü gibiydi, fazla siyah, fazla formal ve Ozanfendi'nin tüm Üsküdar tarafından bilinen paçoz tavrından son derece uzak. Blogu yanlışlıkla ziyaret edenler sayfalardaki aşırı ciddiyet dozundan dolayı üç ay kendine gelemiyordu.

Oysa biz Ozanfendi'yi yakından tanıyorduk.Yaratmaya çalıştığı ciddi İstanbul efendisi, papyonlu kültür kumkuması tavrının ardında yatan birkaç tane koca patsoyu 5 dakikada temizleme ve Üsküdar'ın tüm deli kadınlarıyla aynı anda başetme yeteneklerinin farkındaydık. Ben bizzat kendisini "olduğu gibi görünmesi" hususunda defalarca uyardım.

Uzun sözün kısası, Ozanfendi içindeki binbir alter egodan biri olan Jessica Rabbit'i serbest bıraktı ve ortaya şu ucuz blog çıktı: Chercheve. Bu blogda, kendi satırlarından apartmak gerekirse tam olarak şöyle yazılar okuyacaksınız: "Perdesi patlamış Ozan yazıları ve bazen ciddi ve bazen hüzünlü ve bazen aktüel ve bazen şarap mantarını koklarken ve sevgiliyi özlerken Selami Şahin.."

Aylardır Alternatif-İstanbul'a tek satır yazı girmese de, sokağın kültürüne verdiğimiz değer nedeniyle Ozanfendi'nin yeni "ayağa düşmüş" kültür mecrasına kendi dilimizce "hoşbuyurdun" demek istedik.

Alternatif-Istanbul.net

2 yorum: